Acht tot negen weken

Lune blijkt een uitzonderlijk makkelijk hondje te zijn. Dat wil zeggen: tot nu toe, want ik heb haar, naast de reisdag, nog maar twee dagen. Maar het wil wel wat zeggen dat ze zich meteen hondstevreden naast Diable in het kistje op de voorbank nestelde, mogelijk met de blijmoedige gedachte ‘kom maar op, leven!’

En ook Diable leek tevreden met de nieuwe aanwinst. Er viel tenminste geen onvertogen grom en daar mag je wel wat uit afleiden, dunkt me. Maar mocht je het niet zo op hebben met deze hondenpsychologie van de koude grond, kijk dan maar eens naar de onderstaande foto. Dit was hun kennismaking.

2 Hondstevreden

Ik ben van plan om Lune goed te socialiseren en ik wil dus dat ze zoveel mogelijk nieuwe indrukken opdoet. Zo gaat ze ’s ochtends en ’s avonds met mij mee naar de kippen. En als ik er met de fiets op uit ga, gaat ze mee. Daar ze, gezien haar leeftijd van 8 weken, nog maar vijf minuten aaneengesloten mag wandelen, heb ik wat geëxperimenteerd met het vervoer van Lune per fiets.

3 In de fietstas

Ze protesteerde niet toen ze in een fietstas werd gewurmd en we zijn op deze manier zelfs naar de Mairie in Larochemillay gefietst om een titre de vente op te halen. Maar het leek me voor langere tochten geen goede oplossing en het werd tenslotte dit:

4 In kistje op de fiets

Wederom een proefritje van 3km naar Larochemillay gemaakt en nu voelde het beter. Lune was actief betrokken bij de activiteiten van Diable en af en toe voelde ik een voorpootje tegen mijn rug. Met één hand kon ik haar ook over haar buikje kriebelen. Want net als Diable vindt ze dat het lekkerste wat er bestaat.

5 Bij restaurant De la Tour

Bij restaurant de la Tour staat één tafeltje buiten en daar zijgen Diable en ik soms neer om een glaasje wijn te drinken. Nu dus met Lune. Het dekentje waarop ze ligt neem ik overal mee, zodat ze een ‘plaats’ heeft. Het werkt uitstekend en Lune observeert het niet-zo-intensieve va-et-vient om zich heen, zonder er aan deel te nemen.

6 Observeren

En daar gaan we weer!

6 En daar gaan we weer!

Ook in huis lijkt Lune meteen op haar gemak. Als vanzelfsprekend gaat ze tegen Diable aanliggen en beide honden slapen samen in één mand. En: ‘elle est propre’. Geen eindeloos gedoe met de wekker zetten om haar uit te laten, nee, de deur staat open en ik heb binnen nog geen asylluchtjes kunnen ontdekken.

Uitkijken over het achterterras

Sous construction